İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Halk 60 yıllık özlemine kavuştu << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 17 Mart 2014, 15:09
Tarih Son Güncelleme: 17 Mart 2014, 15:09
Editör MUSTAFA ATAV

Halk 60 yıllık özlemine kavuştu

İskenderun Belediyesi'nce Aşkarbeyli deresi üzerinde yapılan köprü coşkulu törenle hizmete girdi

İskenderun Belediyesi'nce, Sakarya ve Gültepe Mahalleleri arasında yaya ve araç geçişinin rahatlatılması amacıyla yapılan betonarme köprü, binlerce vatandaşın katıldığı coşkulu bir törenle törenle hizmete girdi.

60 yıldır özlemini çektiği köprüye kavuşmanın sevincini yaşayan halk, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek'i sevgi gösterisi ve alkışlarla karşıladı.

Betonarme köprünün açılış törenine, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Gültepe Mahallesi Muhtarı Kemal Tekbaş, Sakarya Mahallesi Muhtarı Yusuf Doğrul, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Aşkarbeyli deresi üzerinde yapılan, Sakarya ve Gültepe mahallesi ile çevre mahallelere güvenli ulaşım kolaylığını sağlayacak köprünün 60 yıldır yapımının istendiğini anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, "Bu kadar kalabalığın toplanması demek halk kuru laf istemiyor, hizmet bekliyor. Sebebi bu. Neredeyse bütün tepe mahallelerin birbirine bağlanmasını sağlayan bu köprü, vatandaşların da birbirine bağlanmasına vesile oluyor. Gönüllerin de bağlanmasına, çocukların da bir arada yaşamasına vesile olduğu için bu köprü gerçekten çok önemli. Bu köprü, vatandaşımızın istediği gibi bir köprü oldu" dedi.

?Çöplerimizi ayrıştırıyoruz, insanlarımızı birleştiriyoruz'

35 yıllık vahşi depolamadan kaynaklanan çöp sorunun çözüldüğünü, ayrıştırma tekniğiyle çalışan Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'nin yapıldığını, son imzanın da atıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, "Ayrıştırma tekniğiyle çalışan Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisimizle ilgili bir slogan da geliştirdik. Çöplerimizi ayrıştırıyoruz, köprülerle insanlarımızı birleştiriyoruz kardeşlerim. Böyle yapması lazım yöneticilerin, bundan sonrakilerin de. Vatandaşın istemine kulak vermek gerek. Bal tutan parmağını yalarmış, yok öyle bir atasözü, yok. Ama şöyle bir atasözü var, lafla peynir gemisi yürümez. İş yapacaksınız, vatandaşın sesine kulak vereceksiniz, halkın istediği şeyleri yapacaksınız ki gönlü rahat olsun, memnun olsun. Bu 4-5 mahalleyi birbirine bağlayan köprüdür. Bundan 15-20 yıl sonra bu mahalledeki görüntü değişmiş olacaktır. Ama bu köprü bu değişikliğe, yani bundan sonraki 40 yıllara dönük yatırımlardır. Buralar gelişecek, köprü dar gelirse yanına iki ayak koyup bir köprü daha ilave etme projemiz vardır. Her şey değişiyor. Dünyada değişmeyen tek şey değişimdir. Değişime göre yatırım yapmak gerek" diye konuştu.

Küresel iklim değişikliğinin başladığını belirten Belediye Başkanı ve CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, "Bilim adamları küresel iklim değişikliği kapıda diyor. Susuzluk, kuraklık kapıda. Biz küresel iklim değişikliğinin getireceği tüm olumsuzluklara karşı İskenderun'u hazırlamış olmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz" dedi.

?Artık İskenderun'un havası da suyu da temiz'

Emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, altyapı çalışması sırasında sıkıntı yaşandığını belirterek, "Ama netice itibariyle su geldi, bir çok yere doğalgaz geldi, gelmeye devam edecek. Hayat daha kolaylaşacak. Bugün yaşamı sürdürebilmek için iki ana temel unsur vardır. Temiz su, temiz hava. İskenderun temiz suyuna kavuşmuştur artık. Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisinin yapılmasıyla hava da temizlenmiştir. Çöp yanıklarından doğan kötü yanık kokusu yok. Artık İskenderun'un havası da temiz, suyu da" şeklinde konuştu. Göreve geldiği gibi, uzun yıllar hizmete hasret kalan tepe mahallelere hizmete başlandığını anımsatan Başkan, "Yolları asfaltladık, parkeledik. Abdulkadir Kocabaş ağabeyimi de rahmetle anıyorum. Kim memleket için bir çivi halkın lehine çakmışsa ondan Allah razı olsun diyoruz" dedi. Feyezan kanalı projesinin hazır olduğunu, kentsel dönüşümün halkı mağdur etmeden belediye tarafından yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, "Bundan 20 sene sonra buralar eskisi gibi olmayacak, değişecek ve çok güzel olacak. Ama asla vatandaşı mağdur ederek olmayacaktır. Kentsel dönüşüm Meydan Mahallesinden başlayacak. Kesinlikle vatandaşı mağdur etmeden, dram yaşatmadan, ağlatmadan olacaktır. Devam edersek sizlerin sayesinde, halkın iradesi neyse ona sonuna kadar saygımız var" diye konuştu.

Halkın yaşamını kolaylaştırmak ve mutluluğunu arttırmak amacıyla çalışmalar yapıldığını belirten Başkan, "Bu kadar hizmet yaptık. Hata yapabilirim, hepimiz insanız. Bir tek şey yapmadım kul hakkı yemedim, yedirmedim. Halka hizmet hakka hizmettir. Ben de buna inanıyor, böyle düşünüyorum ve yerine getirmeye çalışıyorum. Nasıl gelirsen gel kul hakkıyla gelme diyor, o da affetmiyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimsenin yemesine müsaade etmem" şeklinde konuştu. Vatandaşlara "Bizim işimiz mi zor sizin işiniz mi?" diye soran Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, "Zor olan sizin işinizdir. Seçmek için, dikkat etmek, geçmişine bakmak, halk için, Allah için ne yapmış, kul hakkı yemiş mi bunlara bakacaksınız kardeşlerim. En önemlisi kul hakkına dikkat edin. Tüyü bitmemiş yetim hakkına dikkat edin. Bunlar yoksa sorun yok. İskenderun'da ben tek başıma dolaşırım. İlk önceleri Başkan yalnız kalmış diyorlardı. Yalnız yürüyen belediye başkanının korkusu yoktur demektir. Bundan sonraki belediye başkanlarının da yollarda yalnız yürümesini i isteyin. Yanlız yürüyorsa korkmayın, bir problem yoktur. Yalnız yürüdüm ve yürümeye devam edeceğim. Bu bir mesajdır, mesaj" dedi.

Polemiklere girmediğini, polemiklere girildiğinde iş yapılamadığını anlatan Başkan, "Ne çamur atmak,ne enkaz edebiyatı yapmak taraftarı değilim. Yolumu çizerim, yolumda yürümeye devam ederim" diye konuştu.

?Halkın mutluluğu dünyaya bedel'

Her yaştan vatandaşın katılımıyla gerçekleşen törende, alkışlar arasında konuşmasına devam eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, "Dünya özgürlüğe gidiyor, demokrasiye gidiyor. Birbirimizi seveceğiz ötekileştirmeyeceğiz. Bir siyaset adamı, ?devlet vatandaşına yurttaş olarak bakmalı, alt kimliklerine kör olmalıdır' demiş. Hiçbirimiz şu veya bu olarak dünyaya gelmedik ki. Dünyaya geliş nedenini sorgulamak, ötekileştirmek tehlikeli ve insani olmayan davranıştır. Ben başladığımda bu bana oy verdi vermedi, şu veya bu görüşte demedim, demeye de hakkımız yok. Hepimiz kardeşiz, hepimiz insanız, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin asil vatandaşlarıyız kardeşlerim. Köprünün halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını, gönülleri bağlamasını diliyorum. Buna vesile olduğumuz için gerçekten mutluluğumu sizlerle paylaşıyorum. Dünyaları verseler, buradaki şu mutluluğu veremezler bana. Hayatım devam ettikçe hizmetinizde olacağım, hangi durumda olursam olayım. İyi ki varsınız" dedi.

?Başkanımız yıllardır yapılamayanları beş yılda yaptı'

Gültepe Mahallesi Muhtarı Kemal Tekbaş da yaptığı konuşmasında, "Bu eseri bizlere kazandırdığı için Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz daha önce köprünün yapılmasını çok istedik. Kısmet bu güneymiş. Daha önceki belediye başkanları ?biz buraya köprü yapacağız ama DSİ müsaade etmiyor' dediler. Valimizin il müdürleriyle toplantısında, DSİ İl müdürüne ?Bizim cumartesi semt pazarı civarında Sakarya mahallesini Gültepe mahallesine bağlayan geçit var. Her yağmurda bu geçit sel götürür, mağdur oluruz. Daha önce belediye başkanlarımızdan köprü istediğimizde DSİ müsaade etmiyor demişti. Sizin müsaade etmeme gibi bir durum var mı?' diye sordum. Bana ?Bu kanalın üzerinde belki 10 tane köprü var, 11'inciye niye müsaade etmeyelim. Bazı özellikleri var dağdan gelecek suyu taşıyacak kapasitede köprü yapımı olursa biz müsaade ederiz' dedi. Hep birlikte temelini attık, şimdi köprünün açılışını yapacağız. Burada köprü yapılmışsa şu anda demek ki DSİ bize müsaade ediyormuş. Yusuf Başkan yıllardır yapılamayanları beş yıl gibi kısa sürede yaptı. Mahalleme yaptığı bütün hizmetlerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhtar Kemal Tekbaş'a ve açılışa katılan vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, "Seçim meydanlarında ?3 Ç' için söz vermiştim ?çalmayacağız, çaldırmayacağız ve çalışacağız' demiştim. Sözümde durdum. Yalnız bir şeyi çalıyorum ben, ?çeşmeler yaptırdık suyun içmeye, köprüler yaptırdık gelip geçmeye' şarkısını çalıyoruz. Şarkılarımız da doğru" dedi. Sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek'e köprü yapımından dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eşi Dr.Ümran Civelek ile vatandaşlar davul zurna eşliğinde birlikte halay çekti. Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve eşi Av.Suzan Şahin Dudu da halaya eşlik etti.

Açılış töreninde, leyleklerin geçişi de izlendi.

Sakarya mahallesi Cumartesi Pazarı arkası kanal boyu 393. Sokakta Aşkarbeyli deresi üzerindeki betonarme köprü, 15 metre genişliğinde yaklaşık 38 metre uzunluğunda inşa edildi. Betonarme köprüde yayalar için de yürüyüş yolları yer aldı.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ CHP'nin Hatay Büyükşehir Aday adaylarının her birisi...

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi