İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, belediye hizmetleri kapsamında açıklamalarda bulundu << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 08 Ağustos 2014, 02:47
Tarih Son Güncelleme: 08 Ağustos 2014, 02:47
Editör MUSTAFA ATAV

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, belediye hizmetleri kapsamında açıklamalarda bulundu

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, 7 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 09.30 da Belen

Göçmen Restaurant'da Medya mensupları ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Adnan Vurucu konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Hoş sohbet ortamında geçen toplantıda konuşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu Belen Göçmen Restaurant'da belediye hizmetleri kapsamında yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

"Değerli Basın mensupları, 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimler sonrasında 8997 oy alarak saygı değer Belen halkının teveccühü ile görevi devralmış bulunmaktayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana 125 günlük bir zamanı geride bırakmış bulunuyoruz.

* Geçen bu zamanı ilçenin sorunlarını tanıma ve tespitlerle geçirdik

* Belediye Başkanlığı görevimizi 72.5 milyon gibi çok ciddi bir borç yükü ve sorunlar yumağı ile devraldık.Belen Belediyesinin Hatay genelinde bulunan İlçeler içerisinde yaklaşık 8 belediyeden daha fazla borcu bulunmaktadır.

* Diğer taraftan Hatay'ımızın Büyükşehir olması nedeniyle bize bağlı olan tüm köylerimiz mahallemiz konumuna geçmiş bulunmaktadır.Dolayısıyla 197 kilometrelik yüzölçümün tamamına hizmet götürme durumumuz ortaya çıkmıştır. Düşünün ki 50 kilometre uzaklıktaki Bakras köyüne hizmet verme durumundayız. Bunun zorluklarını hepiniz takdir edersiniz.

* Tüm bunlara rağmen borç edebiyatı yapmak yerine seçim öncesi verdiğimiz vaatlere bir bir başlamış bulunmaktayız.

* İlk olarak eskiyen,paslanan ve ömrünü dolduran görevini yapmaktan tamamen uzaklaşmış olan su şebekelerinin yol açtığı % 60 ?a varan su kaçaklarına neden olduğundan değişme zorunluluğu doğmuştur.

* Ancak suyun kullanımı ve hakkı Büyükşehir bünyesindeki Hatsu'ya geçtiğinden sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Fakat bu bize elimizi kolumuzu bağlama hakkını vermediği için tüm imkanları zoralayarak Muhlisali Mahallesi Kurtuluş caddesinde 2200 metre ana su hattını döşeyerek su sıkıntısını büyük ölçüde hafiflettik. Aynı zamanda öncelikli olarak Büyükşehir'e Belenimizin içme suyu şebekesinin proje ve ihalesini ilk sıraya aldırdık.Hatsu 2014 yılı bütçesine 6 milyon TL lik bütçe koydurduk. Aslantaş suyunun Belen'e getirilmesiyle ilgili Devlet Su işlerinin içme suyu daire başkanlığına yazılı talebimizi ilettik. Yakın zamanda ziyaretimize gelen Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel EROĞLU'ndan hem Aslantaş suyu hem de Belen içerisindeki 2 adet büyük derenin kapatılmasının ile ilgili sözünü almış bulunmaktayız.Gerekli projeleri dosya halinde Sayın Bakanımıza da ilettik.

* Bana göre insanımızın düzgün parke döşenmiş yollarda yürümek ve belediye hizmetleri almak ne kadar hakkı ise ruhunun maneviyatla doldurulması, sosyalleşmesi de bir o kadar hakkıdır. İşte bu yüzden, Bu yıl birincisini düzenlediğimiz ramazan etkiliğimizi geleneksel hale getirip her yıl daha geniş katılımla sürdürmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda ramazan etkinlikleri kapsamında Ramazan ayı içerisinde şu an mahallemiz olan köylerimizde iftar yemekleri vererek halkımızla buluştuk.Yine ramazan etkinlikleri kapsamında hayırsever iş adamlarımızın katkıları ve bütçemizin elverdiği ölçüde ihtiyaç sahiplerine 2000 paket erzak dağıtımı yaptık.

* Seçim öncesi en önemli vaadlerimizden biri olan her mahalleye bir park projemizi Halilbey mahallemizden başlattık. Şu an yapımı devam eden parkımız yaklaşık 1 ay içerisinde halkımızın hizmetine sunulacaktır.

* Muhtelif mahallelerimize ihtiyaç dahilinde 700 metre kare taş döşemeli istinad duvarları yapılmıştır.

* Sarımazı, İssume ve Muhlisali mahallelerimizde 10500 metrekare kilitli parke taşı döşemesi yapılmıştır.

* Büyükşehir belediyesi bünyesinde yapılacak hizmetler için genel bütçeden 6 milyon TL ayırdık. Bu bütçe içerisinde 25 km sathi asfalt kaplama, 8000 ton sıcak asfalt, kilitli parke taşı ve sanat yapıları(istinat duvar, menfez vs.) yapılacaktır.Şu ana kadar sadece Atik köy bağlantı yoluna 1524 metre satih asfalt kaplama ve Güzelyayla köy bağlantı yoluna 1033 metre satih asfalt kaplama yapılmıştır.Yıl sonuna kadar yapılması planlanan hizmetler titizlikle takip edilmektedir.

* Belediyemizce düzenlenen yaz kursları kapsamında Yüzmede 60, Futbolda 60, Voleybolda 25, Basketbolda 40, Tekvandoda 50 adet öğrencimize sporcu ruhunu aşılamak ve sporu teşvik etmek amacıyla kurslar verdik.

*Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İstanbul'da Hatay Günleri Fuarı'na katılarak İlçemizin tanıtımını sağladık.

* Belen - Halilbey mahallesi arasında ormandan tahsisi alınmış arazi üzerinde tam teşekküllü Devlet Hastanesi'nin yapımı için sağlık bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na dosya sunulmuştur.

* Milli Eğitim Bakanımız Nabi AVCI'NIN Belen'e ziyareti sırasında Fakülte, Anadolu Lisesi ve İmam hatip okulu yapımı ile ilgili görüşmelerde bulunduk. İlk etapta ormandan yer tahsis izni alınmış olan İmam Hatip Okulunun Belediye Meclisinde imar tadilat kararının da alınmak suretiyle başlatma müjdesini verebiliriz.Anadolu Lisesi için de otoban girişinde bulunan belediye hizmet alanı tarafımızdan tahsis edilerek yapımı başlatılacaktır.Fakülte için ise,daha önce hastane için ormandan yer tahsisi yapılmış olan alan üzerinde yapılmak için söz almış bulunmaktayız.

*Temizlik hizmeti vermekten uzak durumda olan temizlik araçlarımız ın yerine yeni 1000 adet Çöp konteynırı, 2 adet Su arazözü, 4 adet Yeni Çöp arabası, 1 adet yol süpürme aracı almak için Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın İdris GÜLLÜCE'ye Ankara'da makamında resmi talebimizi ilettik.Önümüzdeki günlerde sonuçlanmasını beklemekteyiz.Bu gelecek olan araçlarla birlikte İlçemiz daha modern ve çağdaş bir temizlik hizmeti alacaktır.

* İlçe merkezimizde bulunan Abdurrahman Paşa civarındaki alana çok amaçlı kültür merkezi, düğün salonu, aile çay bahçesi, spor kompleksi, kapalı semt pazarı ve otopark projemiz hayata geçireceğiz.Bu konuda proje çalışmamız devam etmektedir.

* Kentsel dönüşüm projemiz başlangıç olarak bakras ve şenbük mahallemizden başlatılacaktır.

* 1000 konutluk TOKİ ile ilgili yer konusu çözülmekte olup resmi işlemler devam etmektedir.

Belediyemizce eski döneme ait araştırılan şüpheli konulardan dördünün hukuki işlemleri başlatılmış olup kaybolan 4 adet büyük su motoru ile ilgili konu savcılığa intikal etmiş olup sırasıyla diğer davalarda savcılığa intikal edecektir.

* Bu kadar kısa sürede yaptığımız hizmetler göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki süre içerisinde bölge milletvekillerimiz ve eski bakanımız Sayın Sadullah ERGİN'in de destekleriyle Belen hak ettiği hizmetleri alacaktır.

Belen'de yaşayan vatandaşlarımızdan hangi partiye mensup olursa olsun herkesin başkanı olarak eşit hizmetten yana olacağımızın bilinmesini isterim vizyonumuz ayrıcılık değil birleştiriciliktir.Hedefimiz doğrudan ve haklıdan yana olmaktır."



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ CHP'nin Hatay Büyükşehir Aday adaylarının her birisi...

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi