İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU: "GENÇLERİMİZ BUGÜNÜN DİNAMOSU, YARININ GÜVENCESİDİR" << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 16 Eylül 2013, 07:55
Tarih Son Güncelleme: 16 Eylül 2013, 07:55
Editör MUSTAFA ATAV

MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU: "GENÇLERİMİZ BUGÜNÜN DİNAMOSU, YARININ GÜVENCESİDİR"

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram TÜRKOĞLU, "2013 ? 2014 Eğitim ve Öğretim Yılı" münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

       Bir ülkenin geleceğini teminat altına almanın yolunun eğitimden geçtiğini vurgulayan Türkoğlu; "Nitekim en büyük düşmanımız cehalettir, en büyük dostumuz güzel ahlak ve fazilettir ve en güçlü silahımız ise, bilgidir. Orduların savaş alanlarında kazandıkları zaferler eğitilmiş bir beyin gücü ile desteklenmediği müddetçe, o ülkenin muzaffer olduğunu söyleyemeyiz" dedi.

       Eğitimi öğreten ile öğrenen arasındaki karşılıklı etkileşim olarak değerlendiren Türkoğlu, bu etkileşimde sevgi ve bilginin en önemli bağ olduğunu vurguladı. Çocukların yeteneklerinin keşfinin ve kişisel gelişimlerinin yanı sıra onları yüksek insani değerler manzumesi etrafında da birleştirmek suretiyle geleceğe taşımak gerektiğini ifade eden Türkoğlu, bir ülkenin yapabileceği en büyük yatırımın insana yönelik olduğunu belirtti.

       İslam'ın ilk emrinin "OKU" olduğuna da dikkatleri çeken Türkoğlu; "Kuran-ı Kerim'de insanlığa gönderilen ilk vahyin OKU olması da manidardır. Zira eğitim sayesinde insanın şuuru aydınlanır, akılcıl yöntemlerin ışığında bilimsel terakki ancak eğitim ile mümkün bir hal alır. Kuran-ı Kerim'in muhtelif pek çok ayetinin sonunda "Niçin Akletmezsiniz" ihtarı da insanı okumaya, düşünmeye, olaylar ve olgular üzerinden ortaya konacak eleştiri mekanizmaları ile hakikatin kapılarını aralamaya sunulan bir bir motivasyon unsurudur" dedi.

       Ülke nüfusunun % 52'sinin 30 yaşın, % 34'ünün de 20 yaşın altında olduğunu vurgulayarak bu durumu, gelişmiş ülkelerin gıpta ile baktıkları bir tablo olarak yorumlayan Türkoğlu, Türkiye'nin dinamik gücünü temsil eden gençliğin, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması hususunda önemli bir kaynak olduğunun altını çizdi. Gençleri bugünün dinamosu, yarının güvencesi olarak niteleyen Türkoğlu; Gençlerin yaşadıkları çevrede, okullarda, sosyal mekânlarda iyi yetişmeleri, bilinçli birey olmaları ve hem kültür hem de sporda iç ve dış varlıklarını zenginleştirmek için hükümetin kararlı adımlar attığını ve pek çok projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

       Milletvekili Türkoğlu mesajını şu sözlerle tamamladı;

       "2013-2014 eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere sevgi diliyle konuşan öğretmen ve velilerimize, tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, İlköğretim Haftası'nın güzelliklere kapı aralaması ümidiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞİTİM

‘WE ARE BETTER WİTH STEAM’ KAPSAMINDA AVRUPALI ÖĞRENCİLER EXPO’DA

‘WE ARE BETTER WİTH STEAM’ KAPSAMINDA AVRUPALI ÖĞRENCİLER EXPO’DA ‘WE ARE BETTER WİTH STEAM’ KAPSAMINDA AVRUPALI ÖĞRENCİLER EXPO’DA

BİLİM MERKEZİ’NDEN TUBİTAK 4004 PROJESİNE LOJİSTİK DESTEK

BİLİM MERKEZİ’NDEN TUBİTAK 4004 PROJESİNE LOJİSTİK DESTEK BİLİM MERKEZİ’NDEN TUBİTAK 4004 PROJESİNE LOJİSTİK DESTEK

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi