İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
HAYIRSEVER ALİ UYSAL ANNESİNİN ADINA YAPTIRDIĞI HANİFE UYSAL ORTAOKULU'NU TANITTI << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 15 Şubat 2016, 08:44
Tarih Son Güncelleme: 15 Şubat 2016, 08:44
Editör MUSTAFA ATAV

HAYIRSEVER ALİ UYSAL ANNESİNİN ADINA YAPTIRDIĞI HANİFE UYSAL ORTAOKULU'NU TANITTI

İşadamı hayırsever Ali Uysal 10 Şubat 2016 Çarşamba günü Saat 10:00’da İskenderun Tayfur sökmen Bulvarı Kanatlı Caddesinde bulunan KURTULUŞ ORTAOKULU’nda eski binanın yerine Annesi adına yaptırdığı HANİFE UYSAL ORTAOKULU’nda tanıtım toplantısı düzenledi.


24 derslik çoğu okullarda olmayan merkezi ısıtma-soğutma sistemli olan okulun tanıtım toplantısına Hayırsever İşadamı Ali Uysal, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Okul Müdürü Abdulkadir Koçak, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Ali Uysal, Annesi HANİFE UYSAL adına yaptığı, HANİFE UYSAL ORTAOKULU’nu basın mensuplarına tanıtımında okulun girişinde bulunan Anne ve Babasının resimlerini gösterdi ve geçmişleri ile ilgili: “ O zamanlar yokluk zamanı; Sofrada yok! Ayaklarda yok! Üstümüzde yok! O zaman zenginlerin ektiği Şeker pancarından Tarım Kredi Kooperatifleri şeker verirdi avans olarak torbalarla. İçindeki şekeri zenginler alırdı, boş torbalarda fakirlere kalırdı, onlardan rahmetli anam gibi işte köyün üç beş tane fakir ailesi vardı bizde onları kendimize atlet ve don dikerdik. Ruhu şad olsun” dedi.

İşadamı Ali Uysal Annesi HANİFE UYSAL’ın adını ölümsüzleştirmek adına yaptırdığı HANİFE UYSAL ORTAOKULU yapımı hakkında bilgilerini paylaşmaya bu şekilde devam etti:

"İhalelerle müdürlerimizin de bilgileri dahilinde klasik devlet okulları dışında biz farklı bir Konsept uyguladık burada. Dedik ki; bizim Konseptlerimizde yaptığımız bize has yapılaşmayı aynısını kamu kurumlarında da olabilir mi? rahmetli annemizi şad ederek, klasik okulların dışında özel bir okul havası hüviyeti oluşturmaya çalıştık. Nedir bu; merkezi sistem, ısıtma ve soğutma sistemi koyduk. Yani öğretmenlerimiz okulun ısıtma ve soğutma sistemiyle sadece tuşlarla oynayacaklar."

İşadamı Ali Uysal Yeni yapılan HANİFE UYSAL ORTAOKULU’nun yanında bulunan eski bina hakkında da düşüncelerinin olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Eğer bu okul 8 Şubat'tan önceki tarihten eğitim veren bu okul, Eğer depreme dayanıklı değil ise şimdi etüt çalışması yapılıyor. Milli Eğitim, Valilik, bizde kendi ekibimizle bir etüt çalışması yapıyoruz. Eğer depreme dayanıklı değil ise, yıkacağız bunu yine aynı bu okul Konsepti altında bir Kompleks olsun istiyoruz. Buraya da kapalı bir spor salonu yapalım. Hem bu okulun ihtiyacını karşılasın hem de İlçe Milli Eğitim'in yeminine verelim. Eğer eğitime, kullanıma elverişli değilse, öyleyse, yıkmaya dediğim spor salonunu yapmaya biz hazırız” dedi.

Daha sonra toplantı salonunda okul hakkında bilgiler paylaşılmaya devam edildi. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven de Okulun eski durumu ve yeni durumu hakkında anlatımlarda bulunduktan sonra Hayırsever işadamı Ali Uysal’a eğitim camiasına böyle güzel bir okul kazandırdığı için teşekkür etti.

İşadamı ve Uysal Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Hayır sever Ali Uysal geçmişten ve bu günlere gelişi hakkında da anlatımlar yaptıktan sonra HANİFE UYSAL ORTAOKULU'nun yapımından dolayı okul müdürü ve aile birliği tarafından da takdirle karşılanarak teşekkür edildi.



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞİTİM

‘WE ARE BETTER WİTH STEAM’ KAPSAMINDA AVRUPALI ÖĞRENCİLER EXPO’DA

‘WE ARE BETTER WİTH STEAM’ KAPSAMINDA AVRUPALI ÖĞRENCİLER EXPO’DA ‘WE ARE BETTER WİTH STEAM’ KAPSAMINDA AVRUPALI ÖĞRENCİLER EXPO’DA

BİLİM MERKEZİ’NDEN TUBİTAK 4004 PROJESİNE LOJİSTİK DESTEK

BİLİM MERKEZİ’NDEN TUBİTAK 4004 PROJESİNE LOJİSTİK DESTEK BİLİM MERKEZİ’NDEN TUBİTAK 4004 PROJESİNE LOJİSTİK DESTEK

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi