İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL: BELEDİYE ÇALIŞIYOR İSKENDERUN KAZANIYOR << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 25 Nisan 2016, 17:56
Tarih Son Güncelleme: 25 Nisan 2016, 17:56
Editör MUSTAFA ATAV

İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL: BELEDİYE ÇALIŞIYOR İSKENDERUN KAZANIYOR

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belediye BRİÇ salonunda düzenlediği basın toplantısında belediyenin iki yıllık çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yeni İskenderun’u hep birlikte inşaa edeceklerini belirten Başkan Seyfi Dingil,” Göreve geldiğimiz ilk günlerde kısa, orta ve uzun vadede yapabileceğimiz çalışmaları projelendirdik. Günlük belediye hizmetlerimizin yanında gerek sosyal belediyecilik, gerekse İskenderun’u geleceğe taşıyacak projeleri hazırladık. Allah’a şükürler olsun öncelikle Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız Ankara’da bölge milletvekillerimiz, teşkilatımız bizlere her zaman destek verdi. İskenderun’u 2023 hazırlama yolunda önemli adımlar atıldı, atılıyor” dedi.

ORTAK AKIL İLE HAREKET EDİYORUZ

Sivil toplum kuruluşlarına, halktan gelen talep ve önerilere her zaman açık olduklarını ifade eden Başkan Seyfi Dingil şunları kaydetti: “Şuanda Bölgenin en önemli sorunu olan Feyezan Kanalı ile çalışmalar hızla ilerliyor, İkinci etaptan sonra bölgeye yeni bir çehre gelecek. Karayolları arazisi ile ilgili proje çalışması bitti. Bölgenin en güzel çok amaçlı parkı yapılacak. Ziraat bahçesini aldık. Kentin ve vatandaşların nefes alacağı muhteşem bir yer yapacağız. Bununla ilgili ayrıntılar verilecek. Yeni yollar yaparak ulaşımı rahatlamak istiyoruz. Şuanda E-91 Alternatif 2. bir yol yapıyoruz. Parklar yeşil alanlara önem veriyoruz. Eğitime Sağlığa destek veriyoruz. TOKİ yakında başlayacak. Spora sporcuya destek oluyoruz. Halk günleri düzenliyoruz. Bilime sanata önem veriyor, destekliyoruz. İbadethanelerin temizliğini yapıyoruz. Yeni Doğan bebeklere hediyeler veriyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmaları bir süre sonra başlayacak. Bunun birçok hizmet hayata geçti.” dedi.

İSKENDERUN’DA YAŞAMAK BİR AYRICALIK OLACAK

Mahallelere muhtarlık ofisleri yaptıklarını ifade Başkan Seyfi Dingil, ”Bütün bunlar bittiğinde İskenderun’a yaşamak ayrıcalık olacak. Biz laf değil hizmet üreteceğiz. Arkamızda AK Parti Hükümeti ile birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bütün bu güzellikler bu aziz İskenderun halkı için. Bu halk hizmetin en güzelini hak ediyor. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Bütün mahallelere eşit hizmet veriyoruz. Her zaman halkımızın emrindeyiz. Halkımızdan bizlere destek olmasını istiyoruz. Biraz sabır diyoruz. Bizim tek amacımız var. Oda halka hizmettir.” şeklinde konuştu.

YENİ İSKENDERUN’U HEPBİRLİKTE İNŞAA EDELİM

Her zaman olumlu eleştirilere açık olduklarını söyleyen Başkan Seyfi Dingil,” Yaptığımız her işin arkasındayız. Eksikliklerimiz olabilir. Önemli olan toplumun menfaatleridir. Kimin elinde bilgi belge varsa adliyenin yerini herkes biliyor. Kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp önümüze bakalım. Bizden sonra bu memlekette çocuklarımız yaşayacak. Onlara güzel, yaşanılabilir bir kent bırakmak herkesin görevi. Memleketimize sahip çıkalım.”diye konuştu.

İŞ DÜNYASINA MÜJDE

Sarıseki Hizmet binasını Gümrük Müdürlüğüne tahsis ettiklerini belirten Başkan Seyfi Dingil, ”Bu bölge ticareti için önemli bir adım. İşadamlarımızın Mersin’e gitmesine gerek kalmadı. Bu iş istihdam, ticaretin hızlanması demek. Yatırımcıya her zaman destek olmaya hazırız. İskenderun’un bölgenin ticaret merkezi olması için çalışıyoruz. Kamu Kurum ve kuruluşlar iyi diyalog halindeyiz. Buda halka hizmet olarak geri dönüyor” ifadelerini kullandı.

SAYIŞTAŞ’DAN OLUMLU RAPOR GELDİ

Gazetecilerin soruları üzerine açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya ise2015 yılı içerisinde yapılan faaliyetler ile ilgili Sayıştan’dan olumlu rapor geldiğini belirterek,”Belediyeki işlemler açık ve şeffaf yapılıyor. Asfalt ihalesi ile ilgili şuan 9 dosya alındı. İhale ilanı yayınlandı. Bir sıkıntısı olan gider ilgili yerlere başvurur. Biz hiçbir kimseye göre ihale ayarlayamayız. Şartnamedeki hususlar belli.”dedi.

Sahildeki yapılan otelle ilgili bir soruyu yanıtlayan Çetinkaya,”Otelin imar planını biz yapmadık. Bizden önceki dönemde yapılan işlemler. Buradaki ne bir kata, ne bir pencerenin gayri meşru yapmasına hiç kimsenin buna gücü yetmez. Biz kesinlikle hiçbir şey yapmadık. Yarın bir gün yapı kullanma izni gelecekler. Hepinizi çağıracağım. Mimarlar odasını inşat mühendisleri odasını çağıracağız. Bir eksik varsa kesinlikle müsaade etmeyiz. Buna izin vermeyiz. Kanunsuz iş yapmayız. Endişeniz olmasın” diye konuştu.

Mükerrer faturaların hepsinin denetlendiğini ifade eden Çetinkaya,” Sayıştay tarafından yapılan denetimlerde bir kuruş zimmet çıkmadı. Yaptığımız harcamalarda, faturalarda usulsüz hiçbir şey çıkmadı. Bilgiyi iyi öğrenmek lazım. Her şey ortada ”şeklinde görüş beyan etti.

Düzenlenen toplantıya Belediye Meclisi üyeleri, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve basın mensupları katıldı.



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi