İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek Mega Medya'da canlı yayın konuğu oldu << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 19 Eylül 2013, 00:14
Tarih Son Güncelleme: 19 Eylül 2013, 00:14
Editör MUSTAFA ATAV

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek Mega Medya'da canlı yayın konuğu oldu

Program radyo ve TV'de aynı anda yayınlandı

       İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Mega Radyo ve Mega TV'de yayınlanan Panorama adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

       Mega TV'den canlı yayın olarak izlenen program, Mega Radyo'dan da aynı anda dinlendi. Programı, Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı hazırlayıp, yönetti.

       Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı ve Mega Medya Haber Müdürü Ömer Soylu'nun sorularını yanıtladı ve çalışmalara değindi.        Programın girişinde yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, "Okulları ziyaret ettik. Birinci sınıfa başlayan yavrularımızın sevincine ve heyecanına velilerimizle birlikte ortak olduk. Eğitim bir bütündür. Öğrenciler, veliler, öğretmenler ve idareciler. Bu bütünün ayrılmaz parçalarıdır. Eğitimdeki başarı ancak ortak bir çabayla mümkün olur. Üzerimize düşen sorumlulukları yapmalıyız. İskenderun Belediyesi olarak geçen yıl okullarımızın ihtiyaçlarını belirlemiştik ve elimizden gelen desteği yapmıştık. Eğitime desteğimiz her zamanki gibi sürecek" dedi.

       Yönetim anlayışı ve ilkelerine değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, "Toplumun huzurlu olmasının tek yolu adaletli olmaktır. Biz de çalışmalarımızda adaletli, her kesime eşit davrandık. Hiç ayrım yapmadık. 24 mahalleye eşit hizmet götürdük. Halktan toplanan vergilerden oluşan bütçeyi, halkın ve kentin ihtiyaçlarına ve yararına harcamak amacıyla ihalelerimizi şeffaf yaptık. Yasaya ve şartnameye göre en uygun teklifi kim vermişse ihale sözleşmesini onunla yaptık. İhalelerimizde sağladığımız güven ve rekabet ortamı ve İskenderun Belediyesi'nin bizim dönemimizde ödemelerini zamanında yapması nedeniyle ihalelerimize çok sayıda firmalar katıldı ve kırımlar yaptılar. Bu da İskenderun'un ve halkın yararına oldu" diye konuştu.

       80'li yıllarda yapılan imar planının eskidiğini, yetersiz kaldığını, sürekli tadilatlarla bozulduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, "Biz yeni imar planı yaptık. Yeni imar planımızda kent bütün olarak ele alındı, ada bazında yapıldı. Yeşil alanlar arttırıldı, plan notları hiçbir spekülasyona, tartışmaya neden olmayacak şekilde açıklıkta ve netlikte belirlendi. Eski imar planında yeşil alanlar kalmamıştı. Bir metrenin altına düşmüştü. Biz yeni imar planında kişi başına düşen yeşil alanları arttırdık. Eski Bit Pazarının yerine bina yapılmayıp halka açık yeşil alan olmasını halkımız memnuniyetle karşıladı. İskenderun boğulmuştu. Halkımızın nefes alacak alanı kalmamıştı. Halkımız aynı şekilde iskeleden çok memnun kaldı. Deniz kenti, denizden mahrumdu. İskele ziyaret yeri haline geldi. Deniz ayrıcalıktır. İskelemiz halkımızın deniz keyfini yaşayacağı bir mekan oldu. Peyzajı düzenliyoruz. İskenderun birkaç ay sonra ülkemizin en güzel sahillerinden biri olacak. Nikah salonu da çok güzel oldu" dedi.

       Altyapının önemine değinen Başkan, gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorununun altyapı olduğunu belirterek, "Biz çalışmalarımıza altyapıyla başladık. Bilindiği gibi yağmursuyu drenaj kanalları inşa ettik. Şu anda Gürsel, Mustafa Kemal, Modernevler, Meydan Mahalleleri ve üniversite yerleşkesinde su baskınları olmadan kuru bir kış geçirecek. İçmesuyu şebeke çalışmamız tamamlanmak üzere. Doğalgaz, elektrik şebekesi, içmesuyu, drenaj kanalı çalışması eşgüdüm içerisinde yapılıyor. Biten yerler asfaltlanıyor. Asfalt çalışmamız aralıksız sürüyor. İçmesuyu şebekemiz şimdiden büyük avantajlar ve kolaylıklar sağladı. Su motorları söküldü, elektrik parası halkımızın cebinde kalacak. Hiçbir zaman seçime endeksli çalışmadım. Toz oluyor, yollar bozuluyor. Başka çaresi yok. Keşke yirmi sene önce yapılsaydı. Halkımıza sabrından dolayı tekrar teşekkür ediyoruz. En büyük cesaret sabırdır. Çalışma 2013 yılının Aralık ayında tamamlanacak" şeklinde konuştu.

       Başkan, "Ağaca bakarken ormanı gözden kaçırmamak lazım. Altyapı ve su kadar önemli olan bir konu da yeni imar planı yapmaktı. Bunu da başardık. İmar planı için belediye meclis üyelerine ve imarda çalışan arkadaşlara teşekkür ederim." dedi.

       Çevreye ve insan sağlığına önem verildiğini belirten Başkan, arıtma tesisine ileri koku giderim sistemi kurulduğunu ve arıtma tesisinin çok düzenli bir şekilde çalıştığını ifade etti.

       Depremle ilgili çalışmaların sürdüğünü, belediyenin alınan araçlarla araç parkının güçlendiğini ifade eden Başkan, Kadın Kültür Sanat Evleri'nde çok güzel çalışmalar yapıldığını söyledi.

       Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren gençleri anan Başkan, gençlerimizin taleplerine kulak vermek gerektiğini vurguladı. Başkan, "Gençliğimiz şiddete karşı. Özgürlüklerden ve demokrasiden yana. Son derece makul taleplerle karşımıza çıktılar. Onların sesine kulak vermeliyiz. Anlayışla karşılamalıyız" dedi.

       Büyükşehir Belediye Başkanının, bütün Hatay'ı kucaklayabilecek bir vizyona sahip olması gerektiğini belirten Başkan, "Ben de böyle bir yaklaşımla başarılı olabileceğime inandığım için Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı oldum" dedi.

       Başkan, "Antakya'da doğdum, liseyi Antakya'da bitirdim. Bugün Antakya'da yeni eklenen birkaç mahalleyi saymazsanız gözü kapalı bilirim. Hayatımın en büyük parçası İskenderun'da geçti. Altınözü'nü bilirim yazları orada kalırdım. Yayladağı'nı, Samandağı'nı bilirim, üç yıl orda geçti. Kırıkhan'da amcam doktordu, hala caddede adı var. İskenderun'da Talat amcam kuvayi milliye reisiydi. Amcam doktor Talat Civelek daha sonra Hatay'da 1943'lerde Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanlığı görevinde bulundu. Hataylı yurttaş olarak, birikimimizi değerlendirmek lazım. Bu niyetle aday oldum. Hataylı olarak Hatay'a nasıl daha yararlı olabilirim, memleketime daha faydalı olabilirim diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

       Başkan, "Dağı uçağın gövdesi olarak düşünürsek bir kanadı Antakya, bir kanadı İskenderun. Bu iki kanadın dengede olmasıyla uçuşu sağlanabilir. Buna ihtiyaç var. Sosyal demokrat bir görüşe, böyle bir inanca sahip belediyeciliğe ihtiyaç var. Kim Hatay'ı, Hatay halkının hakkına hayırlıysa o olsun" dedi.

       Hayatının önemli bölümünün İskenderun'da geçtiğini belirten Başkan, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde İskenderun'a da tüm Hatay'a da yararlı olacağına inandığını ifade etti.

       Suriye ile sınır komşuluğumuz bulunduğunu anımsatan Başkan, "Komşuda yangın varsa ateş sana sıçrayabilir. Biz Mustafa Kemal'in çizgisindeyiz. Yurtta sulh cihanda sulh bizim temel ilkemizdir. Biz savaşlara karşıyız. Vatan ve millet bir tehdit altında değilse savaş cinayettir. Bu bize Mustafa Kemal Atatürk'ün bir nasihatıdır. Suriye'de yaşanan sıkıntılar ve sorunlar Suriye halkının kendi özgür iradesiyle çözümlenmelidir. Savaş hiçbir zaman çözüm değildir. Suriye'de yaşanan sorunlar Hatay'ın ekonomisini olumsuz etkiledi" diye konuştu.

       İki kırmızı çizgisi olduğunu belirten Başkan, "Kul hakkıyla gelme diyor, ona her zaman hayatım boyunca dikkat ettim ve edeceğim. Sana yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma. Bunlar benim kırmızı çizgilerim" dedi.

       Mega TV'de yayınlanan program, ayrıca internetten megamedya.org sitesinden, hataybasın.com sitesinden ve Mega Radyo-fm 97.7 frekansından da canlı izlendi.

<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ CHP'nin Hatay Büyükşehir Aday adaylarının her birisi...

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi