İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
İSKENDERUN PAC MEYDANI KATLI KAVŞAK PROJESİ ANLATILDI << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 09 Haziran 2016, 10:26
Tarih Son Güncelleme: 09 Haziran 2016, 10:26
Editör MUSTAFA ATAV

İSKENDERUN PAC MEYDANI KATLI KAVŞAK PROJESİ ANLATILDI

İSKENDERUN PAC MEYDANI KATLI KAVŞAK PROJESİ ANLATILDI



Geçtiğimiz günlerde hizmete sunulan İskenderun Adliye- Arsuz Katlı Kavşağı’nın ardından mega projelerle Hataylıların karşısına çıkmaya devam eden HBB, İskenderun PAC Meydanı Katlı Kavşak Projesini düzenlediği tanıtım toplantısıyla görücüye çıkardı.

7 Haziran Salı günü İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda(İTSO) gerçekleşen toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Ulaşım Daire Başkanı Muhammed İkbal Polat, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ev sahibi İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve dernek üyesi katılım gösterdi.

HBB’NİN HİZMETLERİ, BİLİMSEL VERİLER IŞIĞINDA ALANINDA UZMAN KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ HALİNDE ÜRETİLİYOR

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Polat, Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle Antakya ve İskenderun gibi merkezi ve trafik yoğunluğu olan bölgelerde ulaşımı rahatlatma anlamındaki çalışmalarla hareket ettiklerini kaydetti.

Konuşmasının devamında bugüne kadar HBB tarafından yapılan tüm çalışmaların bilimsel ve akademik verilere dayandığını ifade eden Polat, “Şuana kadar ulaşım çalışmalarımızın tamamını bu konuda Türkiye’nin en yetkin kurumu olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) akademisyenleri ile birlikte gerçekleştirdik. Ulaşım Master Planı’mız çerçevesindeki ilk projemiz olan Adliye-Arsuz Katlı Kavşağı’nı söz verdiğimiz tarihte hizmete sunduk. Bu projenin tamamlanmasında büyük sabır örneği göstererek bize destek olan İskenderun halkına çok teşekkür ederim” dedi.

TOPLU TAŞIMAYI ÖZENDİREN ÇALIŞMALARLA ÇEVREYİ KORUMA HEDEFLENİYOR

Hatay'daki toplu taşıma araç sayısı ve ulaşımı hakkında da düşüncelerini paylaşan Polat, “Hatay, 31 büyükşehir belediyesi arasında 4500 tane toplu taşıma aracıyla Türkiye'de bu alanda ilk sıralarda yer almaktadır. Maalesef araç tipi ve yol güzergâhı gibi sebeplerden dolayı sıkıntılar yaşamaktayız. Amacımız, araç sayısını düşürerek doğru güzergâhlarda, kaliteli ve yeterli araçlarla toplu taşımayı sağlayacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımızı toplu taşımaya sevk ederek çevreyi koruyucu önlemler almayı da düşünüyoruz” ifadeleriyle HBB’nin çevre dostu belediyecilik ilkeleriyle hareket ettiğinin altını çizdi.

HBB’NİN YENİ MEGA PROJESİ YAKLAŞIK 200 GÜNDE TAMAMLANACAK

Projenin tamamlanma durumuyla ilgili olarak ipuçları paylaşan Polat, “Projemiz, 180 ila 200 gün içinde tamamlanabileceğini planlıyoruz. 1400 metrelik yolu içine alan bu güzergâhtaki esnafımızın mağdur olmaması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Esnafımız da bu süreçte yaşanabilecek zorlukları göğüslemesi durumunda her şey çok güzel olacak” diyerek proje planının Haziran ayı içinde tamamlanacağını belirtti.

BAŞKAN SAVAŞ: NAZIM İMAR PLANLARINDA GEÇ KALMAMIZIN SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ

Toplantının sunumunda katılımcıların sorularını yanıtlayan ve proje hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, Ulaşım Master ve Nazım İmar planlarına aynı anda başlamak istediklerini ancak kendilerinden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı nazım imar planlarına başlamakta geç kaldıklarını ifade etti.

“PROJE SÜRESİNİN UZAMASI, PROJENİN GELİŞMESİNE VESİLE OLDU”

HBB olarak bugüne kadar hayata geçirdikleri her projede hemşehrilerinin fikrini aldıklarını ve hemşehrilerinin ortak menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Savaş, “Biz İskenderun için bir şey yaparken İskenderunlu hemşehrilerimin fikrini almak istiyoruz. Bu projeye de bu aylarda başlamayı düşündük; fakat sizden gelen önerilere kulak verince projenin başlaması uzadı. İyi ki uzadı çünkü bu süre zarfında projeyi geliştirip büyüttük” dedi.

Başkan Savaş, attıkları her adımda, hayata geçirdikleri her projede Hatay halkının mutluluğunu düşündüklerini ifade ederken, “Seçildiğimiz günden bu yana geçen süre zarfında hemşehrilerimizin iyiliğini düşündük. Eksiklerimiz var; ancak gece gündüz çalışarak bu eksiklerimizi gideriyoruz. Çünkü biz gösteriş için değil hizmet için geldik” ifadeleriyle hem altyapı hem de üstyapı çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirtti.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLEYEN HBB’YE VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Toplantıya iştirak eden vatandaşlar, gerçekleştirilen tanıtım toplantısıyla HBB’nin katılımcı belediyecilik anlayışının en güzel örneğini yansıttığını belirtirlerken, bugüne kadar belediyelerin dayatmacı anlayışla hareket ettiklerini ancak HBB’nin vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunması sebebiyle bu algıyı ortadan kaldırdığını ifade ettiler.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi