İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
ŞEHRİ HATAYLILAR İLE BİRLİKTE YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 18 Aralık 2023, 19:24
Tarih Son Güncelleme: 18 Aralık 2023, 19:24
Editör MUSTAFA ATAV

ŞEHRİ HATAYLILAR İLE BİRLİKTE YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

ŞEHRİ HATAYLILAR İLE BİRLİKTE YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne İlçesinin Döver, Balıklıdere, Bahçeköy, Sinanlı, Karşıyaka, Gümüşgöze, Çardaklı, Değirmenyolu mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile bir araya gelerek zeytin fidan dağıtım törenlerine katıldı.

“SIĞINMACI SORUNU DÂHİL BÜTÜN SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

Savaş mahallelerde yaptığı konuşmada, Hatay’ın yaşamış olduğu felaketten ders çıkarılarak konutların inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Hatay’ın birçok noktasında mikrobölgeleme çalışması yaptıklarını, depremden etkilenen vatandaşlar için sivil toplum kuruluşları ve çeşitli şirketlerle anlaşarak konutlar yapacaklarını kaydetti. Savaş, ‘’İlk aşamalarımız için imzalarımızı attık. Bu şehri yeniden birlikte inşa edeceğiz. Biz burayı hiçbir zaman terketmedik. Sığınmacı sorunu da dâhil olmak üzere bütün sorunları birlikte çözeceğiz. Bir daha deprem olur diye düşünerek planlama yapılması lazım” dedi.

“BELEDİYE OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Hatay’ın yeniden ayağa kalkması ve sağlıklı yapılaşma için ilgili tüm birimler ile bilim çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Savaş, “ Bakanlıklarla olabildiğince anlaşmak istiyoruz. 2013 yılından beri bakanlıklara kentsel dönüşüm için yazışmalarımızı göndermişiz fakat bize cevap bile vermediler. Kentsel dönüşüm projemizi yapmış olsaydık belki de Hatay’da bu kadar yıkım olmazdı. Zarar görecek dediğimiz bütün bölgeler çok zarar gördü. Biz belediye olarak elimizden geleni yaptık” açıklamalarında bulundu.

“HEM UCUZ HEM DE TOPRAĞI YUMUŞATAN GÜBRE İLE VERİM ARTIYOR”

Kırsal kalkınma projeleri ile ilgili de bilgi veren Lütfü Savaş, “ Kırsal kalkınma projelerimiz kapsamında köylerimize fidan ve tohum desteğinde bulunuyoruz. Bereketi arttıran orgonamineral gübreyi maliyetine satıyor ve dağıtıyoruz. Hem ucuz hem de toprağı yumuşatan gübre ile verim de artıyor. Toprak analiz cihazlarımızla da toprak analizleri yapıyor ona göre de bölgeye uygun yetiştirilecekleri belirliyoruz. Tırnak kesme makinemiz ile de Hatay’ın 15 ilçesinde büyükbaş hayvanlarımızın tırnaklarını kesiyoruz. Bilinçli tarım ve hayvancılık için çalışıyoruz” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZE DESTEKLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Üreticilere zeytin kasası dağıtımı ile ilgili açıklama yapan Savaş, “ Par Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığımızın projesi ile zeytin kasalarımızın dağıtımlarını Defne ilçemize bağlı Turunçlu Arıtma Tesisimizde yapıyoruz. Yanlış uygulamalar ile zeytinlerimizin ve zeytinyağlarının kalitesi düşüyordu. Dağıttığımız kasalar ile üreticilerimizin zeytinleri daha korunaklı bir şekilde olacak. Üreticilerimize desteklerimize devam edeceğiz “ diye konuştu.

Başkan Savaş ziyaretlerinde Samandağ ilçesine bağlı Karaçay Mahallesi’ndeki beton asfalt çalışmalarını da yerinde inceleyerek, 3 km’lik yolun büyük kısmının tamamlandığını ve depremden hasar alan bölgelerdeki yol çalışmalarına da devam edeceklerini açıkladı.

Savaş, ayrıca Döver Seyir Terası’nda yapılan çalışmaları inceledi.

Hataylıların moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla yenileme çalışmaları gerçekleştirdiklerini de belirterek, “ Bir taraftan altyapı çalışmalarımız devam ederken bir yandan da halkımızın rahatça spor yapabileceği, çocuklarının güvenli bir şekilde oyunlarını oynayabileceği ve spor yapılacak alanlar oluşturduk. Yenileme çalışmalarımız ile herkes seyir terasında güvenli bir şekilde zaman geçirebilecek. Hayırlı olsun” dedi.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi