CIRTIMAN ORTAOKULU’NDA KARİYER GÜNLERİ


Açıklama: Cırtıman Ortaokulu’nda ilk kez kariyer günleri düzenlendi.
Kategori: EĞİTİM
Eklenme Tarihi: 25 Nisan 2016
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 18:20
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=400


Okulun Rehberlik Öğretmeni Sibel Balkan ve Okul Müdür Yardımcısı Hidayet Kılboz’un çabalarıyla düzenlenen Kariyer Günleri’nin amacının, TEOG Sınavına giren öğrencilerin meslekleri yakından tanıması olduğu belirtildi.

Okula davet edilen Muhtar, Sosyolog, Gümrük Müşaviri, Mühendis, Doktor, Avukat, Gazeteci, Bankacı, İtfaiyeci, Veteriner, hemşire, astsubay gibi meslek sahipleri, öğrencilerin merak ettikleri soruları cevapladılar ve meslekleriyle ilgili bilgi verdiler.

Sağlık personeli’nin kendilerine karşı haksız şekilde bazı kendini bilmez insanlar tarafından şiddete maruz kalmaları da konuşmalar arasında yer aldı. Okul öğrencilerinin TEOG Sınavlarında İskenderun’da 3.sırada yer aldığını belirten Müdür Yardımcısı Hidayet Kılboz, ‘’inanıyorum ki önümüzdeki sınavlarda öğrencilerimiz çok daha başarılı olacaklardır.” dedi.

Rehberlik Öğretmeni Sibel Balkan da toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, bu uygulamanın ilk kez yapıldığına dikkati çekerek, “öğrencilerimiz mesleklerin ayrıntılarını, zorluklarını, kolaylıklarını ancak bu mesleklerin sahiplerinden öğrenebilirlerdi. Bu nedenle böyle bir toplantıyı düzenledik. Soracakları sorularla, ilgi duydukları meslekleri daha yakından tanıyabileceklerine inanıyoruz.” dedi.

Veteriner olarak toplantıya katılan İlker Kılboz, Okul Müdür Yardımcısı Hidayet Kılboz'un oğlu olduğunu belirterek, mesleğini çok sevdiğini ifade etti. Toplantı sonunda toplu fotoğraf çektirildi ve öğrenciler konuklara ikramda bulundular.

Bu arada itfaiye tarafından bir tatbikat gösterisi de yapıldı.