TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANDI


Açıklama: TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANDI
Kategori: EĞİTİM
Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 04:58
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=501


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2015-2016 Yılı Akademik Genel Kurulu Rektör Prof. Dr. Türkay DERELİ başkanlığında Merkez Kampüs’te Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda toplandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğretim elemanları Akademik Genel Kurul Toplantısı’nda bir araya geldi.

Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’nin başkanlığında gerçekleşen Akademik Genel Kurul Toplantısı’nda; 2015-2016 Akademik Takvimi içerisinde üniversitedeki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri başta gelmek üzere, yapılan tüm bilimsel faaliyetler gözden geçirildi ve çalışmaların daha verimli olması için yapılması gerekenler tartışıldı.

Akademik Genel Kurul’da bir sunum yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, henüz bir yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen, üniversitelerin sıralanmasında ve derecelendirilmesinde kullanılan akademik yayın sayısı, proje sayısı, patent sayısı, girişim sayısı ve benzeri gibi ölçütler göz önünde bulundurulduğunda, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin akademik ve Ar-Ge performansının umut verici olduğunu, geleceğe ümitle baktıklarını, ancak bunun sürdürülebilirliği için rehavete kapılmadan hep birlikte çalışmaya devam etmeleri gerektiği belirtti. YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu) ile Kalkınma Bakanlığı arasında yapılan protokol ile oluşturulan “İhtisas Üniversiteleri” programına da müracaat ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Türkay DERELİ, teknopark konusunda da olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.