İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017

VİDEO ARA


PASKALYA BAYRAMI İSKENDERUN’DA KUTLANDI

Açıklama : Paskalya bayramı İskenderun’da Kutlandı

Hazreti İsa'nın yeniden dirilişini simgeleyen Paskalya Bayramı İskenderun'da 30 Nisan 2016 Cumartesi günü akşamı İskenderun Ortodoks Kilisesinde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Hıristiyan Ortodoks Cemaatin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programı ilk olarak ayinle başladı.

Düzenlenen törene CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu CHP İlçe başkanı Yusuf Mansuroğlu ve bazı protokol üyeleri de katıldı.

Ayinin ardından mumlar yakıldı ve ilahiler okundu.

Kilise Pederi Dimitri Yıldırım günün anlamı ilgili konuşma yaptı ve vaaz verdi.

Peder Dimitri Yıldırım Kilise bahçesinde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bu gün diriliş günü, ölümün dirilişe yenildiği gündür. Kilisemiz bu zaferli günü büyük bayram diriliş bayramı olarak kutluyor. Mesih İsa bizim için Hac üzerinde kurban oldu. Kurban olmasıyla bizi Baba Tanrı'ya yakınlaştırdı. Baba Tanrı'ya ve Cennete giden yolu açtı. Mesih İsa mezarda tam 3 gün kaldı. Neden? 1 gün Âdem’in ve bütün adamların, 2 gün Havva'nın ve bütün hanımların günahlarını bağışlamak için. 3 gün Şeytanın egemenliğini yok etmek ve ruhsal ölümü iptal etmek için mezarda 3 gün kaldı. Yumurtalar eskiden Mesih İsa'nın kanını temsil ettiği için sadece kırmızıya boyanırdı. Yumurta Rabbin dirilişini simgeler. Bu inanç ve umutla hepinizin Diriliş Bayramını kutlar, dünyada yaşayan insanların kardeşçe birlikte beraber yaşamalarını, barışın bütün dünyada egemen olmasını, Paskalya'nın tüm dünya'ya ve özellikle Türkiye'mize, Devletimize ve milletimize barış, huzur, bolluk, esenlik getirmesini Baba Tanrı'dan diler, Bayramımızı kutlayan Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Milletvekillerimize, Yönetim kurulu başkanımız Can Teymur, Yönetim kurulu üyelerimiz ve bütün Cemaatimiz adına teşekkür eder, iyi Paskalyalar, iyi Bayramlar” dedi.

Birlik beraberlik ve barış mesajlarının verildiği, dualar ve ilahilerin de okunmasından sonra Bayram kutlamasına gelen katılımcılar Her sene bu günlere dileğinde bulunarak birbirlerini kutladılar ve sohbetlerde bulundular.

Yeni yaşamın ve dirilişin simgesi kabul edilen ve bereketin sembolü olan boyalı yumurtaların tokuşturulduğu ve kilise bahçesinde kurulan sofrayla da bayram coşkusu doyasıya yaşandı.
Anahtar Kelimeler : Paskalya bayramı İskenderun’da Kutlandı  
Kategori : GÜNCEL
İzlenme : 1492
Tarih : 03 Mayıs 2016
Ekleyen : MUSTAFA ATAV
Link Ver :
Sitene Ekle :

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi