İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017

VİDEO ARA


Muhtar Semir Öz duyarsız kalan yetkililere isyan etti! ÜNİVERSİTENİN ÇEVRE DUVARI YAĞMUR SUYUNU GÖLE ÇEVİRDİ

Açıklama : Muhtar Semir Öz duyarsız kalan yetkililere isyan etti!

ÜNİVERSİTENİN ÇEVRE DUVARI YAĞMUR SUYUNU GÖLE ÇEVİRDİ

İskenderun’da 01.Nisan 2017 Cumartesi günü öğleden sonra yağan yağmurda Gürsel Mahallesi yeni Adliye Sarayı arkasındaki Cadde üzerinde yağmur suyunun gidecek

yolu olmadığından evlere girerek mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı.

Evlerini su basmış çaresiz olan mahalle sakinleri Muhtar Semir Öz’e durumu bildirerek yardım istediler.

Muhtar Semir Öz yağan yağmur suyunun Üniversitenin örmüş olduğu çevre duvarı ile mahalle arasında göllendiğini ve evlerin içine girdiğini yetkililere bildirdiğini ve Hatsu'dan gelen Vidanjörlerle su boşaltma işlemine geçildiğini söyledi.

“Vatandaşın yaşadığı sıkıntıların ilgililere sık sık bildirilmesine rağmen duyarsız kalındığından ve çözüm üretilmemesinden mahalle sakinlerimiz felaketlerle karşı karşıya kalmaktadır.” diyen Gürsel Mahallesi Muhtarı Semir Öz vatandaşın Nisan yağmurunda evinin sular içerisinde kalmasına üzülerek yetkililerin duyarsızlığına karşı söylemleri kamera kayıtlarına bu şekilde yansıdı: “Sayın Hatsu Müdürüm Mehmet Çaparali görsün rezilliğimizi, iki senedir anlatamadık. iki senedir bu mahallenin yağmur suyundan çekeceğini anlatamadık. Burada ki Kanal ve Yağmur suyundan sorumlu müdürümüz Sayın Avni Piri durumumuzu biliyor genel müdüre söylediği halde ilgilenmediler. İskenderun Teknik Üniversitesi de bu duvarı çektiği zaman buradaki mahalle sakinlerinin durumunu düşünmedi.

Yağmur yağdığı zaman bu mahalleyi su basar mı, mahalle su altında kalır mı umurunda bile olmadı. İki senedir sorunumuzu kimseye anlatamadık. İşte görsünler, vatandaşın halini görsünler. Evler su içinde kaldı " ifadelerinde bulundu. Mahalle sakinleri evlerine giren suyu boşaltırken çektikleri eziyeti tepki dolu söylemlerle "durumumuzu görün" "perişan haldeyiz" "yetkililere sesleniyoruz" "bir çözüm bulunsun" " yağmurda Üniversitenin duvarı yüzünden evimiz sular altında kalıyor, aşırı yağmurda daha ciddi felaket yaşarız" şeklinde ifade ettiler.

Üniversite çevre duvarı ile Gürsel Mahallesi arasındaki bölgede yağmur suyunun gidecek yönü olmadığından evlerin su altında kaldığını sık sık yetkililere bildirdiğini ve bir türlü çözüm üretmek yerine duyarsız kalındığını söyleyen Muhtar Semir Öz yetkililere bir kez daha seslenerek şu ifadelerde bulundu: "İskenderun Adliye, AVM ve Arsuz kavşağı yapım projesi çalışmalarından çıkan dolgu malzemelerinin üniversite sahasına dökmeleri sonucu mahalle ile Üniversite arasında kod farkı oluştu bu yetmez gibi duvarların çekilmesiyle yağmur suları akacak yol bulamadığı için mahalle içerisinde su birikintisi oluşmakta, evlere girmekte ve yollarımız geçilmez bir durum almaktadır. Çözüm için ilgili birimlerin duyarlı davranmasını ve bir an önce harekete geçmesini istiyoruz" dedi.
Anahtar Kelimeler : ÜNİVERSİTENİN ÇEVRE DUVARI YAĞMUR SUYUNU GÖLE ÇEVİRDİ Muhtar Semir Öz duyarsız kalan yetkililere isyan etti!  
Kategori : GÜNCEL
İzlenme : 1647
Tarih : 02 Nisan 2017
Ekleyen : MUSTAFA ATAV
Link Ver :
Sitene Ekle :

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi