İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
İSKENDERUN FUTBOL FESTİVALİ BAŞLIYOR << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 22 Eylül 2014, 23:25
Tarih Son Güncelleme: 22 Eylül 2014, 23:25
Editör MUSTAFA ATAV

İSKENDERUN FUTBOL FESTİVALİ BAŞLIYOR

İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL:
"SPORA VE SPORCUYA HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ"

İskenderun'un marka kent olması amacıyla çalışmalar yapıldığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Biz İskenderun sevdalısıyız" dedi. 1.İskenderun Futbol Festivali ile ilgili İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen Başkan Seyfi Dingil, İskenderun'un spor, kültürel faaliyetlerle isminin duyurulması amacında olduklarını söyledi.

AMACIMIZ HİZMET

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Seyfi Dingil, "Bu kentin çocukları olarak ne yapabiliriz, sadece altyapı, üstyapısıyla İskenderun marka kent olamayacak, tanınmayacak. İskenderun'un Türkiye'de ilk beşe, ona girecek olmasını nasıl sağlayabiliriz. Sadece asfalt, kaldırım, bordur taşıyla, peyzajla olmuyor, sosyal kültürel, sporla adını Türkiye'ye lanse edebiliriz. İskenderun'da güzel şeyler oluyor dendiği zaman bu bizim için kar. İskenderun artık Türkiye'de sözünün geçtiği yer olmalı. Sanayi var, stratejik alan, liman var ama başka bir yönümüzle gündeme gelemiyoruz. Boks turnuvasına el attık. Futbol okulu açtık. 300 kişilik futbol takımı kurduk, çocuklarımızı profesyonel antrenörler eşliğinde eğitiyoruz. Bu çocuklar İskenderun sevdalısı olarak yetişiyor, bunlar İskenderun sevdalısı olarak büyüyecek, inşallah güzel makamlara gelecekler. İskenderun için mücadeleyi bunlar yürütecek. Sporla sağlıklı oluyor, kötü alışkanlıklardan uzak kalıyorlar, disiplinle yetişiyorlar. Kimseyi ayırmadan, İskenderun'un geleceği için bu temelleri atmamız lazım. Biz büyük düşünüyoruz" dedi.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİ

23-24-25 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 1.İskenderun Futbol Festivalinin, 23 Eylül Salı günü saat 17.00'da Belediye Sahil Spor Kompleksi'nde başlayacağını, etkinliğin dolu dolu geçeceğini belirten Başkan Seyfi Dingil, halkımızı festival etkinliklerine davet etti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, Türkiye'de ilk kez futbol festivali düzenlendiğini belirterek, Başkan Seyfi Dingil'i ve emeği geçenleri kutladı.

Başkan Şehmus Aslan, "Türkiye'de en önemlisi down sendromlu çocuklar futbol takımı kurulması ve Gaziantep takımı ile karşılaşmanın burada yapılıyor olması" dedi.

Down sendromlularla ilgili projenin eşi Feray Dingil'in projesi olduğunu belirten Başkan Seyfi Dingil, "Engellilerimiz, eve kapanmayacak, bu projeyle onları topluma kazandırdık. Bunlar için okul kuruldu, eğitmenler tutuldu. 2 nolu gazinoda Down sendromlular için bir merkezköyü'nde bunlar rehabilite edilecek, garsonluk yapacak, paraları onlara kalacak. Kendine güvenleri gelecek, stantlar açacağız, ileride belki müzik grubu kurarız. Engellilerin pilot bölgesi olacak. Üç katlı binayı Ram'a bina verdik. Bu çocuklara sahip çıkmalıyız. Ram daha önce Milli Eğitim Bakanlığına bağlı danışmanlık hizmeti veriyordu. Biz bunun yanına Sağlık Bakanlığını da enjekte ettik. Hem rehabilite edilecek, hem tedavi edilecek. İskenderun'da yardımlaşmayı, dayanışmayı öğretmemiz lazım. Yeter ki bu çocuklar eğitilsin. Bir de üstün yetenekliler okulu tahsis edilecek, yakında protokol imzalayacağız, 150-160 üstün zekalı çocuğu, geleceğin dahileri olarak yetiştireceğiz. Her şeyin başı eğitim, dayanışma, birliktelik, hemşehrilik ruhu, şehir sevgisi. Bu kenti nasıl canlandırabiliriz, nasıl cazibe merkezi haline getirebiliriz, nasıl insanları kaynaştırabiliriz, Ankara'da nasıl sesimiz olur, niye bizim güçlü lobimiz olmasın, bu amaçla çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

Projeyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in eşi ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, "Proje İskenderun'da ilk defa ortaya kondu. Senelerdir hayalim buydu. Down sendromlular için dernek kurmak, onlara yardım eli uzatmak ve onları topluma kazandırmaktı. Onun için onları çok iyi anlıyorum. İskenderun'da bunun eksikliğini yıllardır yaşadık. Bu çocuklarla ilgili hiçbir sosyal faaliyet yok. Önce bunlar için bir dernek kurduk amacı bizden sonra da bu çocuklarla ilgilenilmeye devam edilmesi. Başkanımız da destekliyor. İki nolu gazinoda bu çocuklar için kafe kuruyoruz. Plan proje her şey hazır. Çok kısa zamanda başlayacağız. Amacımız bu çocukları topluma kazandırmak, kendine olan güvenlerini yerine getirmek. Down sendromlu olunmaz doğulur. Bir kromozom fazlayla dünyaya geliyor. İstekleri sadece ilgi. Bunları eğiterek topluma kazandırabiliriz." diye konuştu.

Down sendromlu ve engelli çocukların ailelerinin memnuniyet duyduğunu paylaşan Dernek Başkanı Feray Dingil, "İlk etapta down sendromlu çocuklar futbol takımı kurduk. Annelerden çok dua alıyoruz. Aileleri toplayıp, bu çocukların listesini çıkardık. Ailelerin fikrini aldıktan sonra biz bu işe koyulduk. O kadar memnunlar ki. Hepsinin bütün beklentisi buymuş. İskenderun'da ilk defa böyle proje oldu diyorlar. Önce eğitim alacaklar, sonra bu çocukları kafede dönüşümlü olarak çalıştıracağız. Yasal ve ailelerin gözetiminde yapılacak. Birde engelliler yararına bir dernek kurduk. Burada tüm engelli vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz." dedi.

Down sendromlu takımla ilgili bilgi veren Sportif direktör Levent Erköse , "İskenderun'da meyve veren ağaç değil, hep gölge sulanmış, biz meyve veren ağacı sulamaya başlayacağız" diye konuştu.

Altyapı olarak İskenderun Belediye Gençlik ve Spor kulübü kurulduğunu belirten Levent Erköse, Dowlu çocukların bağlı olduğu Türkiye Özel Sporcular Spor federasyonu Başkanı Birol Aydın ve futbol camiasından ünlü isimlerin festivale katılacağını, bunun İskenderun'un tanıtımına çok katkı sağlayacağını söyledi.

İskenderun Belediye Gençlik Spor Kulübü 2. Başkanı Muhsin Cerrahoğlu, "Turnuvada üç gün boyunca kulanacağımız ana söz yeni İskenderun için bir kalp olalım. Bu vesile olsun istiyoruz. Bu şehir marka şehir olsun, bu bilinci oluşturalım. Bu sloganı yarattık. Bu çok ilgi gördü. Etkinlik sadece futbol maçıyla sınırlı değil, gençler için çok değişik yarışmalar var. Penaltı, firikik, top sektirme, balon futbolu var. Balon futbolu büyük şehirlerde büyük ücretlerle oynanıyor ama burada ücretsiz oynayabilecekler" dedi.

İleriki süreçte beldelerde tesisler içinde takım kurulacağını, Esentepe ve diğer tepe mahallelerde oturanlar için de Cumartesi pazarının oradaki belediye sahasından önümüzdeki haftalarda kurslar başlayacağını belirten İskenderun Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Levent Duman, "Amacımız gençlerimizi spora çekerek, verimli toplum yaratmak" diye konuştu.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SPOR

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR:50-78:FENERBAHÇE

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR:50-78:FENERBAHÇE HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR:50-78:FENERBAHÇE

GENÇ BASKETBOLCULAR HATAY’IN ŞAMPİYONU OLDU

GENÇ BASKETBOLCULAR HATAY’IN ŞAMPİYONU OLDU GENÇ BASKETBOLCULAR HATAY’IN ŞAMPİYONU OLDU

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi