İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
İsdemir, 53 yıldır Türkiye ve dünya için üretiyor << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 04 Ekim 2023, 16:25
Tarih Son Güncelleme: 04 Ekim 2023, 16:25
Editör MUSTAFA ATAV

İsdemir, 53 yıldır Türkiye ve dünya için üretiyor

İsdemir, 53 yıldır Türkiye ve dünya için üretiyor


Sanayi ve kalkınmanın ana unsurlarından demir-çelik sektörünün önde gelen temsilcilerinden İsdemir, Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’te 53’üncü yaşını kutluyor. Türkiye’nin hem uzun hem yassı çelik üreten tek entegre tesisi olan İsdemir, yarattığı ekosistem ile İskenderun’un yanı sıra ülke ekonomisine de çok önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Türkiye’nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji şirketlerinden İsdemir (İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.), 53’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 1970 yılında temeli atılan Türkiye’nin küresel çelik gücü İsdemir, son teknolojiye sahip üretim bantlarında ürettiği ürünler ile boru imalatı, gemi yapımı, inşaat ve imalat gibi birçok sektöre temel girdi sağlıyor.

Kurulduğu günden beri yatırımlarını aralıksız şekilde sürdüren ve Türkiye ile birlikte büyüyen İsdemir, ‘çevreye duyarlı üretim’ ilkesi doğrultusunda karbon ayak izini azaltacak çalışmalara da imza atıyor.

Sanayi ve kalkınmanın ana unsurlarından demir-çelik sektörünün Türkiye ve dünyadaki en önemli markalarından İsdemir, yaklaşık 5,8 milyon ton/yıl sıvı çelik, 3,5 milyon ton/yıl yassı ürün, 0,6 milyon ton/yıl kangal ve 2,5 milyon ton/yıl kütük nihai ürün üretim kapasitesine sahip. Kütük, kangal, sıcak rulo ve slab üretimi gerçekleştirilen İsdemir’de, söz konusu ürünlerin yanı sıra kok kömürü, oksijen, azot, argon, amonyum sülfat, granüle cüruf, katran ve benzol gibi yan ürünler de elde ediliyor.

Türkiye’nin en büyük altıncı sanayi kuruluşu

Türkiye ağır sanayisinin öncü kuruluşlarından İsdemir, ülke ekonomisine tutulan güçlü bir ayna olan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması-2022’de altıncı sırada yer aldı. Yarattığı ekosistem ile İskenderun’un yanı sıra ülke sanayisinin gelişmesine önemli katkılar sağlayan İsdemir, dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye’nin dış ticaretinde de önemli bir paya sahip.

6 Şubat’ta meydana gelen ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üretime ara vermek zorunda kalan İsdemir, üretim bantlarını kısa bir zaman içerisinde yeniden devreye alarak tam kapasite ile faaliyetlerine başlamıştı.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

Kadın Kooperatifler İstişare Toplantısı İTSO’da Yapıldı

Kadın Kooperatifler İstişare Toplantısı İTSO’da Yapıldı ‘Kadın Kooperatif Temsilcileri Projelerini Anlattılar

EKONOMİNİN KALBİ İSKENDERUN’DA ATTI

EKONOMİNİN KALBİ İSKENDERUN’DA ATTI EKONOMİNİN KALBİ İSKENDERUN’DA ATTI

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi