İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document

MEB Nakil Talepleri Çözümsüz mü Kalacak?!..

MUSTAFA ATAV

22 Ekim 2014, 20:58

MUSTAFA ATAV

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni uygulaması olan TEOG'da, yerleştirme sonrası nakil çilesi başladı?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG)'la liselere yerleşen öğrenciler ve velileri sıkıntılarına çözüm bulamıyor?

Bakanlık yetkililerinin "İstenmeyen hiçbir okula yerleştirilmeyeceksiniz" mesajına rağmen kilometrelerce uzaklıktaki bir okula yerleştirilen ve okula velinin özel durumlarından dolayı 15 Eylülden bu yana okula gidemeyen öğrenci 5 hafta geçmesine rağmen halen Belen ilçesinden İskenderun'daki evine yakın bir okula nakil işlemi gerçekleşmedi?

Kilometrelerce uzaklıktaki ilçedeki okula yerleştirilen öğrencinin mağduriyeti konusunda çözüm arayan veli, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Halkın şikayetlerini dinler, ihtiyaçlarını saptar ve giderilmesi için gerekli önlemleri alır" diye bilinen Kaymakamlık birimlerinde bile bir çözüm bulunamayışına şaşkınlık içinde kaldı?

Hangi birime gidilse "bakanlık" ve "sistem" deniliyor başka bir şey söylenmiyor?

Sistemin otomatik olarak öğrenciyi evine en yakın okula kaydedeceği beklenirken uzaklara yerleştirmesi sorununun illerdeki eğitim ile ilgili birimlerin okulların konumları ile ilgili ve bulundukları bölgenin mesafeleri hakkında bakanlığa iyi rapor edilemediğinden kaynaklandığını düşünüyorum?

TEOG sonuçlarına göre yerleştirmenin meydana getirdiği sıkıntıları öğrenciler ve veliler çektiği yetmez gibi, Nakil isteyen öğrenciler uzun süre sonra okullarına geldiğinde nasıl bir başarı sağlayacakları da ayrı bir sorun...

TEOG sürecinde "nakillerde yüzler gülecek" öğrenciler evlerinin en yakın okula yerleştirileceği söyleminde bulunan bakanlığın velileri sevindirmesi bekleniyor?

Sayın, Hatay Milletvekillerimizin öğrenci velilerinin bu çektiği sıkıntıların çözümü ile ilgili mecliste hassasiyetlerini göstermeleri umudu ile.


Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
haberlerx Untitled Document

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi