İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Şahutoğlu: "Bu Seçim Demokrasi İçin Son Şans" << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 14 Şubat 2015, 23:57
Tarih Son Güncelleme: 14 Şubat 2015, 23:57
Editör MUSTAFA ATAV

Şahutoğlu: "Bu Seçim Demokrasi İçin Son Şans"

CHP Hatay milletvekili aday adayı Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin, ülke açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak "Demokrasi açısından belki de son seçim olabilir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında İskenderun'da Piri Reis Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen CHP Hatay Milletvekili aday adayı Yılmaz Şahutoğlu, çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve ülkenin genel durumu hakkında da görüşlerini ortaya koyarken, vatandaşlardan da destek istedi.

CHP'li Dr. Şahutoğlu, genel seçimin belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi olduğuna dikkat çekerek "Demokratik sistemin oylanacağı son seçim olabileceği tereddüdü içerisindeyiz. Bu bilinçle çok erken bir tarihte çalışmalarımıza start verdik. Temmuz 2014'ten itibaren aralıksız olarak Arsuz, İskenderun başta olmak üzere Hatay'ın tüm ilçelerini, mahallelerini, örgütlerini, sivil toplum örgütlerini ve her tarafı karış karış gezerek 2015 yılı Haziran ayında yapılacak genel seçimlere hazırlanıyoruz. Bugün de Piri Reis Mahallesi'nde siz sevgili dostlarımızla birlikteyiz. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

Şu anda ülkenin faşist ve dikta bir yönetim tarafından yönetildiğini ileri süren milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de birçok sahanın, ekonominin, eğitimin, adaletin, memurun, köylünün, emeklinin, kısacası ülkenin bütün sisteminin ciddi anlamda, yara aldığına, sıkıntı içerisinde olduğuna tanıklık ediyoruz. Son üç yıldır, hükümetin yanlış dış politikasıyla Hatay'ımız gerek ekonomik anlamda gerekse, sosyal anlamda, kültürel anlamda son derece sıkıntılı bir süreç yaşamaktadır. Bu sıkıntıları bu bölgenin bir bireyi olarak bire bir tanıklık ediyoruz. Özellikle Suriye ve Irak'ta yaşanan çatışmaların yansımalarını, çiftçi olarak, esnaf olarak da ciddi sıkıntısını yaşamaktayız."

Siyasetçiler olarak Hatay'da birlik ve beraberliğine, barışa, kardeşliğe vurgu yaptıklarına değinen CHP'li Şahutoğlu "Siyasetçinin oy devşirme uğruna asla ve asla toplumun huzurunu, barışını zedeleyecek davranışlarda ve söylemlerde bulunma lüksüne sahip olmaması gerektiğini sürekli ifade ettik. Bu bağlamda siyasetçi mutlak suretle her zaman ve her yerde barış dilini kullanmalıdır. Bu söylemlerimize özellikle vurgu yapıyoruz. Çünkü biz bir buçuk milyon Hataylı ile biriz, beraberiz, her şart ve koşulda kardeşçe, sevgi içerisinde, huzur içerisinde, yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Bu atmosferi ben sizde çok net görüyorum. Bu toplantıda bulunan siz değerli kardeşlerimiz de çok güzel bir kompozisyon oluşturuyorsunuz. Bunun devamı için de biz siyasiler olarak her türlü gayretin ve çalışmanın içerisinde yer alacağız" şeklinde konuştu.

Hatay insanın bu güne kadar layıkıyla hizmet görmediğini de savunan CHP'li Şahutoğlu "Hatay'ımızın insanı bu kadar engin hoşgörüsüne zengin potansiyeline sahipken, hizmetlerin en iyisine layıkken bunları göremiyor olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Bu eksikliği giderme adına mücadele için Hatay'ın yürekli insanları için sahaya indik. Eğer yetki verir milletvekili olursak bu eksikleri, çok güçlü bir iradeyle, savaşçı bir ruhla gidereceğiz. Çiftçimiz, emeklimiz, memurumuz büyük sıkıntı yaşıyor. Mutsuz insanlar topluluğu haline geldik. Türkiye'de özellikle son bir ay içerisinde İç Güvenlik Yasası diye bir yasa çıkartıldı. Tamamen insanların özgürlüğüne, demokratik haklarına ciddi anlamda tehlike ve sekteye uğratacak, hakkınızı, hukukunuzu savunamayacağız bir pozisyona sokuldu, ülkenin neredeyse diktanın canlı bir şekilde yaşam sürdüğü bir sürecin, Türkiye'de bundan sonra yaşatılmak istendiğinin arifesinde yaşıyoruz. Bu bağlamda bundan sonra daha büyük sıkıntıların yaşanacağını düşünüyoruz. Çünkü adalet mekanizmasına baktığımızda neredeyse hiçbirimizin artık adalete güveni ve inancı kalmadı. Eğitim sistemine baktığımızda son 12 yılda beş bakan değişti. Eğitim yazboz tahtasına dönüştü. Sınavlara hazırlanan çocuklarımız, sınav soruları çalınarak emekleri boşa çıkartıldı, yandaşlarına peşkeş çekildi. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği böylelikle gasp ediliyor. Neresinden tutarsanız elinizde kalacak sıkıntılı bir ülke yönetimini gözlemliyoruz." Değerlendirmesinde bulundu.

Bu iktidardan kurtulmak için herkese görev düştüğünün altını çizen Şahutoğlu şunları kaydetti: "Hepimize ciddi anlamda görevler düşüyor. Bu konuda hepinizin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Aydın ve yurtsever tüm yurttaşlarımızın hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Çünkü Bu sistemin sadece padişahlığı-sultanlığı getirmeyi bırakın, belki de bu ülkenin bölünmesinin ön adımını da oluşturacak. Biz bu ülkede, Türküyle, Kürdiyle, Laz'ıyla, Arap'ıyla ve Çerkez'iyle, bu ülkenin bütün renkleriyle barış içerisinde, kardeşçe, huzur içerisinde, bu ülkenin bir karış toprağının ayrılmaması dileğiyle mücadele vereceğiz?"



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASET

TEK DERDİMİZ BELEN, TEK DERDİMİZ HATAY

TEK DERDİMİZ BELEN, TEK DERDİMİZ HATAY TEK DERDİMİZ BELEN, TEK DERDİMİZ HATAY

AK PARTİ HBB ADAYI MEHMET ÖNTÜRK, SAHAYA İNDİ

AK PARTİ HBB ADAYI MEHMET ÖNTÜRK, SAHAYA İNDİ AK PARTİ HBB ADAYI MEHMET ÖNTÜRK, SAHAYA İNDİ

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi