İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Civelek:"Çare halkçı yönetim CHP'dir" << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 02 Mart 2015, 23:46
Tarih Son Güncelleme: 02 Mart 2015, 23:46
Editör MUSTAFA ATAV

Civelek:"Çare halkçı yönetim CHP'dir"

Düzenlediği toplantıda CHP'den Hatay Milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan İskenderun'un eski Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, ülkemizin iyi yönetilmediğini belirterek, halkı düşünen, halkçı yönetim Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyaç olduğunu söyledi.

İskenderun'da geçtiğimiz dönem Belediye Başkanlığı yapan Dr.Yusuf H.Civelek, CHP İlçe binasında Hatay Milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.

Eski Milletvekili Haydar Demirtaş, CHP İlçe Başkanı Corc Basus, belediye meclis üyeleri, partililer, diğer milletvekili aday adaylarının da katıldığı toplantıda, CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Yusuf H. Civelek yoğun ilgi ve tezahüratla karşılandı.

Partililerle tek tek selamlaşan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Deniz Gezmiş'in doğum günü olduğu anımsatılan toplantıda, birlik mesajı verildi.

Toplantıda yaptığı konuşmasında, Dr.Yusuf H.Civelek'in Belediye Başkanı olarak İskenderun'da halktan yana önemli hizmetler yaptığını, beş yıl başarılı bir yönetim sergilediğini anımsatan CHP İlçe Başkanı Corc Basus,"Yolunuz açık olsun. Başarılar diliyorum" dedi.

7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine yaklaştığımız bu günlerde CHP'ye olan ilginin onurlandırdığını belirten CHP İlçe Başkanı Corc Basus, "Ülkemizde alabildiğince AKP fazişmi sürüyor. İktidar ve Cumhurbaşkanı alabildiğince anayasa, kanun tanımadan, özgürlükler üzerine tahakküm kurmak, seslerini kısmak ve demokratik ortamı kaldırmak için çabalıyorlar" diye konuştu.

Çeşitli ilçelerden gelen partililere "Çıktığımız bu yolda yalnız bırakmadınız sizlere teşekkür ediyorum" sözleriyle konuşmasına başlayan CHP Hatay Milletvekili A.Adayı Dr. Yusuf H.Civelek, "İskenderun'da başhekimlik, Belediye Başkanlığı yaptım. İskenderun bana çok büyük onurlar yaşattı. Ben layık olmaya çalışıyorum. Meslekler icra edilirken para kazanılır, ancak Belediye Başkanlığı, milletvekilliği kamu yönetimi meslek değil görevdir. Görev kazanç kapısı değildir. AKP'ye sitemim var. Bunu kazanç kapısı görenler var. Niçin aday oldum? Çünkü gerek yerelde gerek genelde iyi yönetilmiyoruz. İtirazımız var. Aday adayı arkadaşlarımızla iyi yönetilmediğimizi belirtmek için aday olduk. İtiraz ediyoruz demektir aday adayı olmamız" şeklinde konuştu.

Sosyal alanda bölücülük yapıldığını belirten CHP Hatay Milletvekili A.Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, "Herşey bölündü. Bugün kadın erkek eşitliği, etnik bölünmeler dahil önüne geçmenin tek çaresi demokrasi ve özgürlüktür. İtirazımız her alanda, dış politikada, iç politikada, ekonomidedir" dedi.

Türk-İş'in yaptığı araştırmada açlık sınırının 1200, yoksulluk sınırının 4 bin liraya dayandığına dikkat çekerek, çalışan ve emeklilerin yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirten CHP Hatay Milletvekili A.Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, "Emekçiler 950 liraya çalışıyor. 700 lira emekli maaşı alan var. Halkımız açlık ve yoksulluk sınırının altında gelir ile yaşam mücadelesi veriyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var. ?Bir milletin yaşlı vatandaşlarına, emeklisine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken, bütün kuvvetiyle çalışmış emeklilere karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.' Emeklisini ihmal eden, emeklisine hak ettiği değeri vermeyen ülkenin geleceği yoktur. Devlet halkının yaşam seviyesini yükseltmeli. İşsizlik bunaltıcı seviyede. Aileler çocuklarını binbir zorluklarla okutuyor, çocukları yıllarca iş bulamıyor. Moral bozukluğu, sıkıntı yaşanıyor. Memur, emekli, işçinin hali ortada. Çiftçi malını satamıyor. Çözümü,Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ?yetki verin bize gösterelim' diyor. Genel Başkanımızla, CHP iktidarıyla halkımızın yaşam seviyesi yükselecek" şeklinde konuştu.

Ağaçların söküldüğünü, rant için çevrenin katledildiğini, termik santraller dünyada sökülürken, ülkemizde dikildiğini ifade eden Milletvekili aday adayı Dr.Yusuf H.Civelek, "Sürdürülemez gidişteyiz. Çevreyi yaşanmaz hale getiriyorlar" dedi. Kadın ve erkek eşit insan hakları yapılması gerektiğini, esas olanın insan hakları olduğunun altını çizen Milletvekili A.Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, "Demokraside, insan haklarında çare sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partisi'dir" diye konuştu.

Halkın sesini yükselttiğinde sertlikle, baskıyla karşılaştığını, eğitimde büyük sıkıntı yaşandığını, iktidarın dün birlikte gittikleriyle aralarında çıkar, anlaşmazlık olduğunu, suçlamaların başladığını vurgulayan Milletvekili A.Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, dershanelerin kapatılmasıyla binlerce öğretmen ve çalışanın işsiz kalacağını, çocukların sıkıntı yaşayacağını ifade etti.

Ülkemizin en zenginlerinden işadamı Ali Koç'un ? çocuklarımın geleceği için endişe ediyorum' sözünü anımsatan CHP Hatay Milletvekili A.Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, "Ülkemizin en zengin kişisi bunu diyorsa, vah bizim halimize. 7 Haziran seçimleri hayati seçimdir. Ben oy vermem asla affetmez bir seçimdir. Herkes oy vermeli. Keşke düzgün yönetselerdi. Ülkemiz bu durumda olmasaydı, biz de bunları söylüyor olmasaydık. Demokrasi, insan hakları, ekonomiyi adaletli dağıtan, halkçı yönetim CHP'ye ihtiyaç var. TÜİK açıkladı gelir dağılımında milli hasılanın ilk zengin yüzde 20 tabakası pastanın yüzde 47'sini alıyor. Halk yüzde 20 ile pastanın yüzde 6'sını alıyor. Arada 8 misli fark var. Gelir adaletsizliği uçurumunda terör önlenebilir mi? Halk mutlu olabilir mi? Kimsenin birbirine güveni kalmadı. Hepsinin çaresi var. Halka gerçek, halkın gözüyle halkçı yönetim, CHP bu işi çözer. CHP varsa halk için var. CHP varsa herkes için var" şeklinde konuştu.

İktidarın halktan yana tavır sergilemediğini ifade eden CHP Hatay Milletvekili A. Adayı Dr. Yusuf H. Civelek, "Siyasi iktidar bürokrat arasındaki sürtüşme bakıyoruz dolar kısa sürede 2.5 lirayı aştı. Rusya doğalgazı yüzde 10 düşürmesine rağmen Enerji Bakanı ?kur yükseldiği için ucuzluğu halka yansıtamıyoruz' dedi. Bu doları biz mi yükselttik? İstanbul'da, Ankara'da vatandaş ayda 350- 400 lira doğalgaz faturası ödemekte. Bunun yüzde 10'u ayda 35-40 liraya tekabül eder. Dar gelirli için bu paranın değeri yüksektir. Ama iktidar halktan kopmuş vaziyettedir. Halktan yana tavır sergilememektedir" dedi.

Eşi Dr. Ümran Civelek, kızı Nazlı ve torunu Gökçe Naz'ın da katıldığı toplantının ardından partililerle sohbet eden CHP Hatay Milletvekili A. Adayı Dr. Yusuf H. Civelek, çarşıda halkla ve esnafla kısa sohbetlerde bulundu.

Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmet ve çalışmalara teşekkür eden vatandaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Yusuf H. Civelek'e başarı dileğinde bulundular.



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASET

TEK DERDİMİZ BELEN, TEK DERDİMİZ HATAY

TEK DERDİMİZ BELEN, TEK DERDİMİZ HATAY TEK DERDİMİZ BELEN, TEK DERDİMİZ HATAY

AK PARTİ HBB ADAYI MEHMET ÖNTÜRK, SAHAYA İNDİ

AK PARTİ HBB ADAYI MEHMET ÖNTÜRK, SAHAYA İNDİ AK PARTİ HBB ADAYI MEHMET ÖNTÜRK, SAHAYA İNDİ

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi